Sveriges första HP Latex R2000

Sveriges första HP Latex R2000 hamnar hos Ackert Reklam AB i Mölndal, strax utanför Göteborg. Skrivaren levereras av Visutech i slutet av januari och installeras på produktionsanläggningen i Mölndal.

Ackert Reklam är specialiserade på produktion av rollup, banderoll, textilvepor, bildekor, reflexdekor och butiksmaterial. Ända sedan starten 1982 har verksamheten präglats av filosofin att alltid lösa kundernas behov av högklassig visuell kommunikation på ett så kostnadseffek- tivt sätt som möjligt. För att säkerställa högsta kvalitet sker tillverkningen utan mellanhänder i den egna produktionsanläggningen i Mölndal.

I linje med verksamhetsfilosofin väljer Ackert att investera i en HP Latex R2000. HP Latex R-serien är den första riktiga hybridlösningen med latexteknologi, och kombinerar HP:s välrenommerade tekno- logi för flexibla utskrifter med ny teknologi för utskrifter på plana material.

– Vi har sedan introduktionen av HP Latex-teknologin använt tekniken i vår produktion med gott resultat. Vi kompletterar nu vår produktion med HP Latex R2000, vilket ger oss möjlighet att även uppnå latex-kvalitet på skivmaterial. Våra kunder uppskattar att vi använder mil- jövänliga tekniker och ligger i framkant både gällande material och bläck, säger Martin Ackert VD på Ackert Reklam.


HP Latex-teknologin erbjuder oslagbar mångsidighet vad gäller materialval och applikationer. De olika materialen behåller sin ytstruktur och känsla vid utskrift med det hållbara och flexibla bläcket som har god fästförmåga och reptålighet. Det miljövänliga vattenbaserade bläcket ger luktfria utskrifter med lång hållbarhet.

Under Sign & Print Scandinavia som äger rum den 5–7 februari i Kistamässan ställer Visutech ut en HP Latex R-skrivare i montern.