Ackert Certifierat av 3M

Ackert Reklam i Göteborg är första svenska företag som certifierats enligt 3M:s nya uppgraderade och skärpta MCS Garantiprogram. Certifieringen innebär att Ackert Reklam förutom att man klarar alla krav på printrar och utbildning av personal även fått sina produktionsanläggningar kontrollerade och reviderade.

Det var hösten 2015 som 3M skärpte villkoren för sitt MCS Garantiprogram och kompletterade kraven på produktionsanläggningen och personalen med att införa kontroller av produktionsanläggningen. Ackert Reklam är första svenska företag som klarat alla kraven och nu blivit godkända.

-Genom MCS certifieringen stärker vi vår position som en av landets ledande tillverkare av kvalitetsprodukter inom grafisk kommunikation, säger Martin Ackert, produktionschef på Ackert Reklam. Vi har under många år använt 3M:s material i vår produktion och har bara goda erfarenheter av materialens egenskaper och kvalitet. Att vi nu kan erbjuda våra kunder en extra trygghet i och med 3M:s MCS Garantiprogram stärker förstås vårt erbjudande ytterligare.

Certifieringen innebär att Ackert Reklam fortsätter tillverka dekorer och grafisk kommunikation i enlighet med 3M™ MCS™ Garantiprogram.

För att bli ett 3M MCS Certifierad företag krävs bland annat följande:
  • Godkända printrar, bläck, media och lokaler som uppfyller kraven för MCS
  • Utbildad personal som genomgått 3M Signs & Graphics utbildning med godkänt resultat

MCS utbildningar som ingår i MCS Garantiprogram är Signs & Graphics, Car Wrap, Interior Design och E-cut. Se även www.3m.se/folie.

3M Sweden
3M Svenska AB är ett helägt dotterbolag till 3M Company, som grundades 1902 i USA. Idag marknadsför 3M mer än 8 000 produkter i Sverige och 50 000 produkter i hela världen. I Sverige omsatte 3M drygt 2,3 miljarder kronor år 2014. För hela koncernen var motsvarande siffra 32 miljarder dollar. 3M Svenska AB med dotterbolag har 722 anställda och huvudkontor i Sollentuna.


Ytterligare information kan lämnas av:
Ema Muratspahic, produktchef, Svenska 3M AB, 070-670 88 10, ema.muratspahic@mmm.com
Marie Sjöqvist, kommunikationschef, 3M Svenska AB, 070-625 62 48, mariesjoqvist@mmm.com
Martin Ackert, produktionschef, Ackert Reklam AB, 031-797 02 00, 0705-840 840, martin@ackert.se